top of page

Fruittelers & regeneratieve landbouw

Ben jij fruitteler en wil je weleens concreet weten hoe jij je bedrijf regeneratief kan maken? Kom dan naar deze dag waarin we heel praktisch en concreet laten zien wat de mogelijkheden zijn met vóór en na situaties. Aan het einde van de dag heb je doelgerichte informatie en een overzicht van de te nemen stappen hoe je van start zou kunnen gaan.

Programma:

  1. Kennismaking en introductie

  2. In kaart brengen van de ‘uitdagingen’: dit programma zou er niet zijn als er geen uitdagingen zouden zijn in het huidige systeem. Van ziektes en plagen tot diverse financiële uitdagingen; we maken het samen inzichtelijk.

  3. Toelichting regeneratieve landbouw: Wat is regeneratieve fruitteelt? Hoe werkt het? En wat is de bijdrage hiervan aan de uitdagingen?

  4. Uit de praktijk: hoe regeneratieve landbouw in te brengen in een bestaand systeem? Aan de hand van voorbeelden lichten we toe hoe je een bestaand systeem om zou kunnen zetten.

  5. Financiële onderbouwing: we beloven geen gouden bergen, maar wel een systeem met perspectief voor boer én natuur.

  6. Te nemen stappen: en nu? We nemen je mee in de mogelijke stappen en geven opties en suggesties hoe verder te gaan.

Veel? Ja dat is het, maar tijd (hoe jammer soms ook) is geld… en we willen je kostbare tijd zo goed mogelijk besteden. Dus zorg ervoor dat je goed uitgeslapen bent voor je aan de start verschijnt….. : -).

Overige informatie:
Onder begeleiding van: Taco Blom en Eliette van Dam
Duur: 09:30 – 16:30 (inclusief koffie/thee en lunch)
Kosten: € 225

 

1757CB92-A72D-4999-82B6-908281691C60.jpg

Taco Blom is zijn hele leven al professioneel bezig met land en tuinbouw. Zijn eerste interesse in tuinen begon toen hij 4 jaar was en hij zijn eerste groentetuin had, onder de hoede van zijn opa. Hij heeft in alle bedrijfstaken van de landbouw gewerkt. Bovendien heeft hij nu al 17 jaar een eigen school voor permacultuur en een eigen permacultuurtuin van ongeveer 4 hectare, waar hij vooral bezig is met het werken met plantengemeenschappen om ziektevrije systemen te creëren.

Eliëtte van Dam is initiatiefnemer van Schevichoven en ontfermt zich, naast het beheer van de boerderij, over de ontwikkeling en organisatie van de diverse kennisdeel programma's. 

Inschrijfformulier Informatiedag Fruittelers

arrow&v

Aantal personen waarvoor u wilt reserveren:

Dank u voor uw betaling

bottom of page