top of page

Professionals & begeleiders

Professionals

Maarten van Dam – Initiatiefnemer van Schevichoven – Expert financiering

Maarten is afgestuurd bedrijfskundige en is meerdere ondernemingen gestart in o.a. Oost-Europa. Nu agrarisch multi-ondernemer op afstand (Oekraïne, Mozambique en Zeeland) en Directeur Impact Investering Coöperatie Pymwymic. Maarten zal vanuit zijn achtergrond als ondernemer en expert in financieringen en budgetten zijn kennis met jullie delen.

 

Sjef van Dongen – Fruitzforlife - Agrarisch ondernemer - Permacultuur-agroforestry specialist (ontwerp en aanleg) – kweker plantgoed 

Sjef is opgeleid als bedrijfs- en plantenkundige in Wageningen. Hij is na wat omzwervingen in het bedrijfsleven nu kweker van plantgoed voor agroforestry projecten. Ook is hij specialist in het ontwerpen en aanleggen van permacultuur-agroforestry systemen. Hij is de afgelopen 10 jaar betrokken geweest bij de aanleg en het onderhoud van de eerste regeneratieve landbouwprojecten op schaal in Nederland. Daarnaast is hij vaste partner van Herenboeren , adviseur ‘ontwerp en aanleg’ en leverancier van het plantgoed van Schevichoven. Sjef heeft ervaring met het werken met diverse agrarische bedrijven die in transitie zijn gegaan (veehouderij, akkerbouw, tuinbouw, fruitteelt). Hij kan uit ervaring vertellen waar je als ondernemer rekening mee moet houden als je over wil naar een regeneratief systeem.

 

Taco Blom – Permacultuur.nu - Agrarisch ondernemer - Permacultuur docent

Taco Blom is pionier op het gebied van de permacultuur en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het aanleggen en runnen van permacultuur systemen. Eerst in St. Truiden (België) en sinds 2020 op Landgoed De Heerdeberg in Cadier en Keer. Taco zal de principes van permacultuur uitleggen vanuit het perspectief van de Nederlandse agrarische omgeving. Hij put uit zijn meer dan 20 jaar ervaring in de conventionele fruit- en bomenteelt en kan uit eigen ervaring vertellen hoe en wat er nodig is om een conventioneel bedrijf in transitie te brengen.


Jos Koopmans – Koopmans Beheer - Rentmeester – Specialist in subsidie en regelgeving 

Als rentmeester heeft Jos meer dan 10 jaar ervaring in (her)ontwikkeling van agrarische bedrijven en landgoederen. Hij zal inzicht geven in subsidies en (lokale) regelgeving en de mogelijkheden van herontwikkeling op en rondom het erf van de agrarische bedrijven.

 

Ruben Imminkhuizen – Bedrijfsleider Schevichoven – Dagelijkse praktijk

Ruben komt uit een lokale ondernemersfamilie en heeft veel ervaring in de agrarische

sector. Hij ontfermt zich dan ook over het gehele reilen en zeilen van de Regeneratieve Boerderij Schevichoven. Ruben zal vanuit de hele praktische kant zijn ervaring met het systeem delen met de deelnemers, 

Organisatie en begeleiding

 

Robin Beker – Frits Philips jr. & Partners - Specialist in training en transities

Robin is opgeleid als bedrijfseconoom en is nu o.a. transitie- en procesbegeleider en eigenaar bij FP&P. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden en geven van trainingen in transitie processen bij middelgrote en grote bedrijven. Hij zal voor dit programma zijn expertise in het ontwikkelen en opzetten van trainingsprogramma’s inzetten.


Jeroen Plesman – Schevichoven - Projectleider POP3+ Schevichoven – Specialist nieuwe afzetmogelijkheden

Jeroen is afgestudeerd bedrijfskundige en heeft jarenlang in commerciële rollen gewerkt bij kleine en middelgrote bedrijven. Vanaf 2019 is hij betrokken bij de opzet van Regeneratieve Boerderij Schevichoven vanuit zijn expertise op het gebied van sales en marketing in de biologische groente- en fruithandel.  Jeroen heeft het kennisdelingsprogramma opgezet en is projectleider hiervan.


Eliëtte van Dam – Schevichoven - Initiatiefneemster van Schevichoven –Organisatie en begeleiding 

Eliette is afgestudeerd psycholoog aan de RUG, heeft jaren als marketeer in de Fast Moving Consumer Goods sector gewerkt,  runt Lokaalhout en is nauw betrokken bij de dagelijkse bezigheden op Schevichoven. Zij ontfermt zich over de organisatie en begeleiding van het programma.

 

Bram Wendel - BoerenBos - Organisatie en werving

Bram heeft Industrial Ecology (systematische duurzaamheid) gestudeerd. Hierin onderzocht hij hoe maatschappelijke problemen systematisch opgelost moeten worden op ecologisch, sociaal en engineering niveau. Daarin specialiseerde hij zich in de koolstofvastlegging in voedselbossen. Sinds 2021 is hij gestart met BoerenBos adviesbureau. In het POP3 van Schevichoven is hij met name betrokken in het coördineren van het netwerk en de werving van agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht.

 

provincie-utrecht-1.png

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Schevichoven-RGB-01.png

Mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Provincie Utrecht en Regeneratieve Boerderij Schevichoven

Flag_of_Europe.svg.png
bottom of page