team

Maarten.JPG

Maarten van Dam: bewoner & eigenaar

Van jongs af aan altijd gefascineerd door boer en natuur en gedurende zijn hele leven geprobeerd om daar zoveel mogelijk betrokken bij te raken. Geboren en getogen in Rotterdam, bedrijfskunde in Groningen en daarna het “vak” van ondernemen geleerd in Centraal- en Oost Europa, Nederland en Mozambique. Aan de wieg gestaan van vele initiatieven en ondernemingen om zich uiteindelijk te richten op food- en agribedrijven als ondernemer en investeerder gericht op een positieve impact. Maarten is onderdeel van Pymwymic, houdt onder andere toezicht bij de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder, is lid van het bestuur SBNL Natuurfonds, (mede) eigenaar van Lokaalhout, Zwarthout, Eunite Participaties en nu de trotse initiatiefnemer en eigenaar samen met zijn echtgenote Eliette van de natuurinclusieve boerderij Schevichoven, alwaar zij ook wonen met drie dochters.

Eliette.JPG

Eliette van Dam: bewoner & eigenaar

De vraag ‘Wat wil je worden?’ is als een pad waarvan de richting steeds duidelijker wordt. En met de start van dit project vallen er voor haar heel wat puzzelstukjes van de opgedane ervaringen en interesses op hun plaats. Het puzzelstuk ‘natuur en klimaat’ die getriggerd werd door haar zorg om de zure regen in de jaren ’80. Het stuk zorg en welzijn, in de vorm van een studie psychologie die zij aan de Rijks Universiteit Groningen heeft gevolgd. Het puzzelstuk ‘creativiteit en creeren’ die zich, zowel tijdens de jaren die zij werkzaam was in de marketing als de opleiding edelsmeden, ontwikkeld heeft. En last, but not least, het ‘gezin’ dat hier als rode draad doorheen loopt. En dat komt nu allemaal samen: een natuurinclusieve boerderij ter inspiratie, educatie en recreatie.

Jeroen.JPG

Jeroen Plesman: partner-projectleider

Heeft 6 jaar geleden besloten dat zijn pad ligt in de duurzaamheidssector, en dan met name de de agri-food sector. In zijn werkende leven heeft hij een achtergrond in handel van biologische groente en fruit (Eosta) en ethanol (Sasma BV). Door bij een aantal start-up’s te werken en op te starten weet hij wat het is om vanaf nul te beginnen. De ervaring met regenaratieve biologische landbouw heeft hij kunnen afkijken bij de biologische telers in de periode als sales manager bij Eosta, importeur van biologisch groente en fruit. Kennis van duurzaamheid, landbouwtechnologie & meten, heeft hij ontwikkeld als business developer bij de duurzame start-up’s EcoChain (LCA Software) en Waterwatch. (Remote sensing). Onlangs is hij als initiator/executive producer betrokken bij “Vliegende Hollanders”, de 8-delige historisch drama televisie serie over Albert Plesman en Anthony Fokker. De liefde voor de natuur is altijd latent aanwezig en wordt aangewakkerd tijdens jaarlijkse meerdaagse wandeltochten in Europa. Nu ingestapt als partner bij regeneratieve agrarische onderneming Schevichoven in de rol van projectleider. Hij is vader van 2 dochters en een zoon. Woonachtig in Den Haag. Opleidingen: Bedrijfskunde en recent: Commotional Coaching en Permacultuur.

Quote: “Als je de natuur 1 geeft krijg je 10 terug”.

IMG_6986.jpg

Sjef van Dongen: beplantingsplan & aanleg

Studeerde een combinatie van plantenteelt wetenschappen en bedrijfskunde aan de 

Universiteit Wageningen. Daarna werkte hij in de agribusiness en voedingsmiddelenindustrie. In 2008 heeft hij het roer omgegooid en besloten een bedrijf op te starten met de naam Fruitzforlife met als ideaal informatie beschikbaar te maken voor een gezonde en duurzame samenleving. Als voorbeeldproject is hij een eigen biologisch tropisch fruitteeltbedrijf van 5 hectare in Brazilie begonnen. Daarna kwam er ook een permacultuurtuin met voedselbos in wording van 1,2 hectare in Zeeland en Noord-Brabant. In Nederland is hij nu bij verscheidene Agro-Forestry projecten betrokken als ontwerper en adviseur.

Schermafbeelding 2020-05-10 om 17.46.04.
Carolien Ruijs - 2019 - online res-12.jp

Carolien Ruijs: marketing & communicatie

Houdt van avontuur & uitdagingen, maar wel pragmatisch en met gezond verstand. Met beide voeten op de grond. Zo verhuisde ze in 2012 samen met haar partner Frank van stad naar platteland en van appartement naar een bijzonder zelfgebouwd huis in het buitengebied van Deventer. Ze ontwierpen een ‘huis-in-een-huis’: een huis in een oude monumentale boerderij. 'Gewone huizen bestaan er al genoeg'....  Duurzaamheid in combinatie met vernieuwende ideën, dat is haar op het lijf geschreven.

Op deze boerderij, midden in het groen, ontstond de liefde voor de natuur: iedere dag anders en iedere dag perfect. En zo belangrijk om daar goed om mee om te gaan. Ze begonnen hun eigen moestuin: de oogst smaakt zoveel beter dan de producten uit de supermarkt! Na het zien van de film “Biggest Little Farm” werd het echt tijd om haar steentje bij te dragen aan een betere planeet. Opleiding: ArtEZ Arnhem, richting Mode en de laatste 7 jaar manager van de duurzame lifestyle winkel van COCO-MAT in Arnhem. 

Het is NU tijd voor verandering!

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt!