Het team

Maarten van Dam: bewoner & eigenaar
Van jongs af aan altijd gefascineerd door boer en natuur en gedurende zijn hele leven geprobeerd om daar zoveel mogelijk betrokken bij te raken. Geboren en getogen in Rotterdam, bedrijfskunde in Groningen en daarna het “vak” van ondernemen geleerd in Centraal- en Oost Europa, Nederland en Mozambique. Aan de wieg gestaan van vele initiatieven en ondernemingen om zich uiteindelijk te richten op food- en agribedrijven als ondernemer en investeerder gericht op een positieve impact. Maarten is onderdeel van Pymwymic, houdt onder andere toezicht bij de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder, is lid van het bestuur SBNL Natuurfonds, (mede) eigenaar van Lokaalhout, Zwarthout, Eunite Participaties en nu de trotse initiatiefnemer en eigenaar samen met zijn echtgenote Eliette van de natuurinclusieve boerderij Schevichoven, alwaar zij ook wonen met drie dochters.

Eliette van Dam: bewoner & eigenaar
Met de start van deze boerderij vallen er heel wat puzzelstukjes van de opgedane ervaringen en interesses op hun plaats. Het puzzelstuk ‘natuur en klimaat’ die getriggerd werd door de zorg om de zure regen in de jaren ’80. Het stuk zorg en welzijn, in de vorm van een studie psychologie die zij aan de Rijks Universiteit Groningen heeft gevolgd. Het puzzelstuk ‘creativiteit en creeren’ die zich, zowel tijdens de jaren die zij werkzaam was in de marketing als de opleiding edelsmeden, ontwikkeld heeft. En last, but not least, het ‘gezin’ dat hier als rode draad doorheen loopt. En dat komt nu allemaal samen: een natuurinclusieve boerderij ter inspiratie, educatie en recreatie.

Jeroen Plesman: partner-projectleider
Heeft 6 jaar geleden besloten dat zijn pad ligt in de duurzaamheidssector, en dan met name de de agri-food sector. In zijn werkende leven heeft hij een achtergrond in handel van biologische groente en fruit (Eosta) en ethanol (Sasma BV). Door bij een aantal start-up’s te werken en op te starten weet hij wat het is om vanaf nul te beginnen. De ervaring met regenaratieve biologische landbouw heeft hij kunnen afkijken bij de biologische telers in de periode als sales manager bij Eosta, importeur van biologisch groente en fruit. Kennis van duurzaamheid, landbouwtechnologie & meten, heeft hij ontwikkeld als business developer bij de duurzame start-up’s EcoChain (LCA Software) en Waterwatch. (Remote sensing). Onlangs is hij als initiator/executive producer betrokken bij “Vliegende Hollanders”, de 8-delige historisch drama televisie serie over Albert Plesman en Anthony Fokker. De liefde voor de natuur is altijd latent aanwezig en wordt aangewakkerd tijdens jaarlijkse meerdaagse wandeltochten in Europa. Nu ingestapt als partner bij regeneratieve agrarische onderneming Schevichoven in de rol van projectleider. Hij is vader van 2 dochters en een zoon. Woonachtig in Den Haag. Opleidingen: Bedrijfskunde en recent: Commotional Coaching en Permacultuur.
Quote: “Als je de natuur 1 geeft krijg je 10 terug”.

Sjef van Dongen: beplantingsplan & aanleg
Studeerde een combinatie van plantenteelt wetenschappen en bedrijfskunde aan de
Universiteit Wageningen. Daarna werkte hij in de agribusiness en voedingsmiddelenindustrie. In 2008 heeft hij het roer omgegooid en besloten een bedrijf op te starten met de naam Fruitzforlife met als ideaal informatie beschikbaar te maken voor een gezonde en duurzame samenleving. Als voorbeeldproject is hij een eigen biologisch tropisch fruitteeltbedrijf van 5 hectare in Brazilie begonnen. Daarna kwam er ook een permacultuurtuin met voedselbos in wording van 1,2 hectare in Zeeland en Noord-Brabant. In Nederland is hij nu bij verscheidene Agro-Forestry projecten betrokken als ontwerper en adviseur.

.png)
Ruben Imminkhuizen: bedrijfsleider
Ruben komt uit een lokale ondernemingsfamilie, werkt al zijn hele leven in de agrarische sector en heeft er altijd van gedroomd boer te worden. Door het werken op een boerderij heeft hij van dichtbij gezien hoe conventionele landbouw werkt. Hier ontstond de liefde voor de agrarische sector en veel werkzaamheden in deze sector volgde.
Na de opleiding aan de IVA in Driebergen eerst een aantal jaar gewerkt bij een afvalverwerkingsbedrijf en daarna als product manager van landbouwmachines. Dankzij de werkervaring werd het duidelijk dat duurzaamheid, milieu en natuur thema’s zijn waar Ruben zijn interesses liggen. Toen de vraag kwam om Schevichoven verder te ontwikkelen tot een regeneratief gezonde onderneming werd deze uitdaging met beide handen aangepakt. Hij heeft de motivatie en vertrouwen dat regeneratieve landbouw de weg is om in te slaan. Hij zal zich dan ook ontfermen over het gehele reilen en zeilen van de boerderij.

Myrthe Bosboom: business developer
De interesse voor duurzaam boeren met oog voor de toekomst kwam voor Myrthe twee jaar geleden tijdens een traineeship permacultuur & voedselbossen bij het IVN. Met commerciële economie als opleiding volgde een kantoorbaan maar het verlangen naar werken in de natuur bleef kriebelen.
Toen Schevichoven op haar pad kwam was de keuze snel gemaakt om haar handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan een gezond voedselsysteem.
De conventionele manier van landbouw trok haar niet om de boerensector in te gaan maar met regeneratief boeren ziet zij wel de mogelijkheden. Alles valt hier samen voor haar: met de handen in de grond & commercie. Ze zal op de boerderij veel te vinden zijn op het land, is daarnaast verantwoordelijk voor de teeltregistratie.